Filmbloggen

Filmbloggen

Filmbloggen

Här kommer jag att skriva om alla filmer jag ser.
Det kommer inte att vara utförliga recensioner utan omdömen om filmerna.

Overlord

FilmPosted by Martin Mon, March 25, 2019 22:51:06
Från omslaget:
Bara några timmar före D-dagen landar ett team amerikanska fallskärmsjägare i det naziockuperade Frankrike för att utföra ett uppdrag som är avgörande för att invasionen ska lyckas. På väg till den befästa kyrka där de ska förstöra en radiosändare slår de desperata soldaterna sig samman med en ung fransk byinvånare för att ta sig igenom murarna och spränga tornet. Men i ett hemligt nazistlaboratorium under kyrkan står den lilla gruppen soldater plötsligt öga mot öga med en fiende olik något världen förut skådat.

Den här filmen har av någon anledning gått helt under min radar.
Det hela börjar som en krigsaction men övergår mer och mer till en action/skräck hybrid på zombietemat där nazisterna i den lilla byn utför hemska experiment på befolkningen för att skapa en nästan odödlig supersoldat.
Under första halvan så byggs allt upp och det är bra att det får ta sin tid, det blir lite mer creepy på det sättet än att få allt serverat från början.
Filmen har väldigt snyggt foto och effekterna är mycket välgjorda.
Jag gillade den här väldigt mycket, den har både spänning och bra action samt en del äckliga slafs-effekter som grädde på moset.
En klar rekommendation från mig.
Fill in only if you are not real

The following XHTML tags are allowed: <b>, <br/>, <em>, <i>, <strong>, <u>. CSS styles and Javascript are not permitted.